Artes

Notice: Only variables should be assigned by reference in /var/www/domains/artesbussum.nl/www/templates/cannersskeleton/html/com_artes/event/default.php on line 9

Expositie / The Colourfield Performance

1-10-2018 / Lytse Jerden , Sloten (Frl.)

The Colourfield Performance in het weiland van het Friese Sloten, is een project van Dirk Hakze, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018.


Er werken 400 kunstenaars, afkomstig uit de hele Europese Unie, aan mee. Zij schilderen tussen 15 mei en 15 september met acrylverf in één dag een schilderij op een paneel van 122 x 122 cm. 


Het project groeit elke dag met acht nieuwe schilderijen.


De ARTES-kunstenaars Erika Berki, Jacqueline Comello, Marjan Dunselman en Greetje Hubers doen ook mee en hebben hun bijdrage al geleverd.


Het is hard werken, zeker met het warme weer, waarbij de verf al zo wat droogt op je palet. Het is een feest om aan dit evenement mee te doen.  De organisatie is geweldig, iedereen wordt gastvrij  ontvangen en de schilders krijgen uitstekend werkmateriaal. De deelnemers mogen zelf beslissen wat zij gaan schilderen, er is geen verplicht thema. Het enige dat niet mag is: schilderen met zwart! Zo ontstaat er een kleurrijk geheel in dat weiland in Sloten. 


Het is zeer de moeite waard om het project één of meerdere keren te bezoeken. Elke dag komen er acht nieuwe werken bij.


Het adres is: Lytse Jerden, Sloten


Elke dag, tot 1 oktober 2018,  gratis toegankelijk voor publiek van 9.30 u tot twee uur vóór zonsondergang.


 


 

Kunstenaars:

Willem Kotkamp Ilse Valkenburg

Deel dit artikel via: