Artes

Kunstenaars / Margreet Blaas -

Margreet  Blaas volgde na haar studie aan de Sociale Academie verschillende spirituele opleidingen zoals Aura Reader & Healer. Op het Arthur Findlay college in Engeland ontmoette ze haar man en richten zij Nimis-centre of light  op, een instituut voor spirituele ontwikkeling.


Al als kind had Margreet een flair voor schilderen en door de magie van kleur voelde ze de behoefte van haar ziel om zich creatief uit te drukken.Ze begon met  schilderlessen op de academie maar ontdekte als snel haar schilder 'instinct' en voelde dat ze haar pad alleen moest afleggen. Stap voor stap ontwikkelde ze haar eigen schilderstijl, gebaseerd op de traditie van ambachtelijkheid en technische perfectie, gekarakteriseerd door een mix van realiteit en fictie.


De werken van Margreet creëren vaak een eigen werkelijkheid, soms een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt. Haar inspiratiebronnen zijn sprookjes, het circus, freaks, dieren alles wat deel uit maakt van wat zij de 'Crazy Cosmos' noemt. Margreet is meer dan een schilder, ze vertelt graag een verhaal.Alles van Margreet Blaas >