Artes

Nieuws

Exposeren in Heart House

2-06-2018

Op zaterdag 2 juni kunnen kunstenaars zich presenteren in het Heart House aan de Huizerweg in Bussum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob Bos dehuizerweg@gmail.com

Deel dit artikel via:

Derde Kunstmarkt in Bussum

4-03-2018

De tweede editie van de Bussumse Kunstmarkt heeft weer flink wat belangstellenden getrokken, zo laat mede-organisator Ellen Hazenberg van Pro Bussum weten.


De markt werd zondag gehouden op het Julianaplein en dient als doel de koopzondag op te leuken. Diverse kunstenaars stonden met eigen werk zoals schilderijen, tekeningen, beelden en keramiek en konden deze verkopen aan het publiek. Bij de kraam van Reino Graffiti hebben jonge kunstenaars leren ontwerpen, tekenen en spuiten. Het troubadour duo Mooij zorgt voor livemuziek.


Etalages
"Komende week zijn diverse kunstwerken van de deelnemende kunstenaars te bewonderen in etalages van winkels in het centrum. Bijvoorbeeld bij Denim+, Kort Shoes, Bruna, Stokjes&Lepel, Pulls, Buining, Gooi Labels, MarcEdwards, Douglas.Het schilderij dat tijdens de 1e Kunstmarkt door Burgemeester Han ter Heegde werd gemaakt staat in de etalage van Design Wonen."


Op 3 juni is de vierde kunstmarkt, dus zet het alvast in je agenda!

Kunstenaars:

Guus van Lamoen

Deel dit artikel via:

Art Fair Gooise Meren

12-08-2018

De laatste kans om in te schrijven voor de Art Fair Gooise Meren! Op 12 Augustus sluit de inschrijving. Doe het nu!


https://www.bussumcultureel.nl/deelname-aan-culturele-markt-art-fair-of-sprookjespuzzeltocht/

Deel dit artikel via:

The Colourfield Performance

1-10-2018

The Colourfield Performance in het weiland van het Friese Sloten is een project van Dirk Hakze, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018. 


Er werken 400 kunstenaars, afkomstig uit de hele Europese Unie, aan mee. Zij schilderen tussen 15 mei en 15 september met acrylverf in één dag een schilderij op paneel van 122 x 122 cm. Het project groeit elke dag met acht schilderijen.


De ARTES kunstenaars Erika Berki, Jaqueline Comello, Marjan Dunselman, Greetje Hubers, Willem Kotkamp en Ilse Valkenburg doen ook mee en hebben hun bijdrage al geleverd. 


Het is hard werken, zeker met het warme weer, waarbij de verf op je palet al opdroogt. Maar het is een feest om aan dit evenement mee te doen. De organisatie is geweldig, iedereen wordt gastvrij ontvangen en de schilders krijgen uitstekend werkmateriaal. De deelnemers mogen zelf beslissen wat zij gaan schilderen, er is geen verplicht thema. Het enige dat niet mag is: schilderen met zwart! Zo ontstaat een kleurrijk geheel in dat weiland in Sloten.


Het is zeer de moeite waard om het project één of meerdere malen te bezoeken. Elke dag komen er acht nieuwe schilderijen bij.


Het adres is: Lytse Jerden, Sloten


Openingstijden: dagelijks tot 1 oktober 2018 van 9.30 uur tot twee uur vóór zonsondergang.


 http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html


 


 

Deel dit artikel via: