DOELENWe willen met dit project laten zien en vooral ook laten horen hoe belangrijk een goede communicatie tussen mensen is en waartoe een slechte communicatie kan leiden. Communiceren, daar draait het om in de wereld; gewoon in het leven van alledag, maar ook in groter verband, bijvoorbeeld op politiek gebied. 

Veel conflicten, groot en klein, zijn het gevolg van een slechte communicatie. Mensen begrijpen elkaar niet. Met een goede communicatie houd je vriendschap in stand, gaat het goed op je werk en worden er compromissen gevonden om wereldproblemen op te lossen. Slechte communicatie leidt vaak tot ergernis, agressie en in het ergste geval tot oorlog.

Door heel veel mensen, jong en oud, van divers pluimage en uit allerlei hoeken van onze samenleving mee te laten doen aan de invulling van dit project, brengen we mensen met elkaar in contact. Ze gaan in gesprek. Ze leren elkanders belevingswereld kennen. Die gesprekken nemen we op, selecteren de essentie en brengen zo die gesprekken terug tot korte teksten, die in de telefooncellen te beluisteren zijn. 

Slim omgaan met social media’ In deze tijd van communiceren via Internet, Facebook en Twitter is het lang niet altijd gegarandeerd dat we bereiken wat we willen bereiken. Het gebruik van de moderne social media brengt consequenties met zich mee, waar men zich niet altijd van bewust is. Daarom is een presentatie ‘Slim omgaan met social media’ onderdeel van het project en krijgen alle deelnemende leerlingen van de scholen deze presentatie aangeboden.


Bewust bezig zijn met communicatie. Daar gaat ‘CEL9’ over. Ga naar Bussum en beleef het méé!


logofacebook
Untitled-1